fredag 11 januari 2013

Pusseljakt

Noah älskar att pussla. Det pågår en ständig jakt här hemma för att hitta pussel till honom som inte är för lätta men inte heller för svåra. Trixet är att hitta precis rätt så att de ligger bara en liten bit över där han är just nu i svårighetsgrad. Är de för lätta blir han uttråkad och är de för svåra så blir han frustrerad och ger upp - trots att han egentligen är en ganska envis liten kille. De flesta knoppussel har han passerat sedan länge och att börja med "riktiga" pussel med många bitar är alldeles för svårt. Glappet mellan dessa två är väldigt stort för en kille som Noah. Så jag har letat och letat. Och hittat.

De här två pusslen fick Noah i julklapp i år:Båda pussel är från ungefär 2 år och finns att köpa hos ABC-leksaker.

Den stora favoriten just nu är hjulpusslet med sju bitar, tycker Noah. I början var det svårt bara att passa in bitarna i varandra men efter ett par försök gick det som en dans. Hittills har han mest pusslat "baksidan" av bitarna. Det är som ett färghjul med starkare färger och utan bilder där det gäller att passa ihop färgerna med varandra. 

Det andra pusslet är ett duopussel som går ut på att man ska passa ihop djur - mamma och barn - som hör ihop med varandra. Men även här kan man använda sig av färgerna som hjälp. På det här sättet hoppas jag att Noah ska kunna få med sig en strategi  - färg - för att lära sig pussla svårare pussel lite längre fram. Och om det går framåt i den takten det gör nu så dröjer det nog inte allt för länge. Han är ett riktigt litet pusselmonster.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar