söndag 3 februari 2013

Supersimsöndag!

Tredje söndagen i rad nu som simningen blivit av. Underbart tycker både Noah och Mina. Fast kanske allra mest Noah som fullständigt älskar allt som har med vatten att göra. Och simma det är bara bäst.

Idag var en sådan där söndag då simningen gick riktigt bra. Det började med Mina som lyckades göra ett dyk som kallas "Pilen" utan att använda sig av en hjälpgroda i skumplast som hon brukar göra eftersom hon tillhör de lite mindre barnen i gruppen. Men hon blev lite inspirerad av en äldre tjej i gruppen, berättade hennes simfröken Caroline. Det var här Minas tävlingsinriktade sida kom fram. Hon skulle minsann inte vara sämre hon utan lägger helt sonika den ena handen över den andra (Pannkakshänder kallas det visst.) och kastar sig i vattnet med huvudet före. Stolt mamma, behöver kanske inte tilläggas. För hon gjorde det perfekt.

När det var Noahs tur att simma så var han på ett både strålande och sprudlande humör. Busade gjorde han också. Så fort simfröken Caroline kom nära skulle han över till henne och smyga till sig en kram. Noah är oerhört förtjust i C. Så fort han får en chans att krama eller busa lite med henne så tar han den och idag var inget undantag. Fast idag var det faktiskt mamma som blev lite busad med. När han skulle simma tillbaka till mig efter en liten kramstund med C så smilade han bara och skakade på huvudet. Hur mycket jag än ropade på honom så fortsatte han bara att skratta och vinka "hej då" till mig med världens busglimt i ögat. Hela han sa, även om det inte var med ord: "Nähä! Glöm det! Simma iväg du bara. Jag stannar kvar här hos Caroline. Här har jag det så bra så." Mammas lille buskille. Det var så härligt att se den här sidan av honom visa sig igen. Jag har verkligen saknat den men nu kommer den fram allt oftare. Underbart!

Idag fick Noah också prova på att simma med vad vi kallar för "Korven", en lång slang av skumplast som används till lite olika övningar. Tidigare gånger har det inte gått så bra eftersom Noah har varit mer intresserad av att sätta tänderna i den än att träna med den. Men idag simmade han flera gånger fram och tillbaka i bassängen med korven under armarna - helt på egen hand. Han lyckades också att sitta på den och "rida" lite genom vattnet med den vilket är en jättebra balansövning. Fast helt oskadd kom den inte undan, ett litet bett fick den allt. Men med tanke på hur lillasyster reagerade på Korven de första gångerna hon skulle ha med den att göra så skötte han sig toppen. Hon fick nämligen panik och började illtjuta så det hördes långa vägar. Korven var superfarlig, ansåg hon, och det dröjde länge innan hon ändrade på den uppfattningen. Men idag har den blivit accepterad.

Allt sammantaget så har det varit en supersimsöndag för både storebror och lillasyster och nu sover de båda två som små grisar.


Ett kort besök hos fåglarna nere vid
vattnet hann vi med innan simningen.
Eller "höne" som lillasyster säger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar