lördag 6 juli 2013

En riktig hejdundrande baddag!

Jösses vilken härlig baddag det här har varit! På förmiddagen blev det en tur ut till Lilla Amundöns handikappsbad. Varmvattensbassängen där är ett av både Noah och Minas absoluta favoritställen på sommaren. Här kan de både simma i den stora bassängen med 32 grader varmt vatten i evigheter och när de blir trötta i armar och ben kan de slappa i plaskdammen.

Tidigare somrar har den stora bassängen varit den där Noah har trivts allra bäst. Han har simmat och hoppat och dykt så det stått härliga till. Men i år så har han också fått upp ögonen för hur kul det kan vara att busa runt i plaskdammen med syrran. I år har Noah också hittat en helt ny favoritlek som går ut på att ligga på mage i plaskdammen och stoppa hela ansiktet under vattenytan och hålla andan så länge det bara går. Det finns ju hur många roliga saker som helst att titta på där nere i vattnet så det gäller att kunna hålla andan länge så man inte missar något. Och på köpet får man ju världens coolaste frisyr.

Lillasyster Mina är minst lika förtjust i att stoja runt i den stora bassängen som storebror men det här är första sommaren som hon får pröva på att simma runt själv med bara hjälp av armringar och det är läskigt tycker hon. Förra sommaren var de fortfarande alldeles för stora och trillade bara av henne och nu tycker hon att det är lite läskigt att inte ha någon att hålla i.


Så här glad blir jag när jag kommer
till Amundön.

Vattendjuret Mina.


Efter badet var det skönt att slappa en stund i solen och fika på lite banan, kanelbulle och festis.

Frusen lilltjej.

Spana in frisyren!

 Efter badet blev det lunch på ett annat av Noah och Minas favoritställen - Lydias Diner. De har den bästa pan pizzan, tycker båda två.

Man blir supertörstig av att bada
en hel förmiddag, det förstår
 ni väl.

Stör mig inte! Jag äter.


På eftermiddagen gick färden till Trädgårdsföreningen för att hälsa på farmor som skulle stå där och sälja lotter under Rosenfesten. Men gissa vad de här två bustrollen lyckades hitta...

Man börjar lite försiktigt för att se vad det är för något...

Känna lite kan man ju alltid göra...

Vatten är bara bäst!


Inga halvmesyrer här inte.
Lika bra att hoppa rakt i.
 
Hur nära kan jag gå utan att bli våt?

Vattengympa!

Titta mamma! Jag kan trolla!

Hokus pokus...

Nähä du. Mina krafter är starkare
än dina, vattenstråle. 
Ha ha! Jag vann!

Eller inte...

Behöver kanske inte tillägga att extrakläderna i väskan kom väl till användning idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar